Zdravo, ja sam Sandra.

Ručno izrađujem tapiserije i zidne dekoracije.
Imam dugogodišnje i bogato iskustvo u raznim kreativnim i umetničkim sferama. Još kao srednjoškolka uplovila sam u svet umetnosti pohađajući Školu primenjenih umetnosti, odsek za dizajn tekstila i odeće. Iako sam kasnije diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti, na slikarskom odseku, ostala sam najbliža primenjenoj umetnosti i dizajnu.
U profesionalnoj karijeri najviše sam se bavila grafičkim dizajnom. Godinama sam s ljubavlju radila taj posao, ali u jednom trenutku osetila sam prezasićenost radom na računaru i potrebu za drugačijim izrazom svoje kreativnosti. Poželela sam da se ponovo vratim ručnom radu kojim sam se i u prošlosti bavila. Ta se želja rađala i gradila postepeno, i vremenom je postajala sve snažnija. Istraživala sam isprobavajući načine na koje bih se mogla izraziti. Proces je trajao do dana kada sam „slučajno“ našla svoju igračku iz detinjstva - ram za tkanje. Vrata su se otvorila. Najpre sam tkala radi zabave i igre sa decom, međutim, to mi je postalo toliko zanimljivo i privlačno da sam vremenom u igri ostala samo ja.
Od tada svakodnevno radim, učim, grešim, istražujem i napredujem - stvaram polako svoj šareni magični svet utkan u ove divne dekoracije.

Dobro došli u moj šareni svet dekoracija!

Kako radim?
Sve svoje radove izrađujem sama. Izradi tapiserija pristupam isto kao i slikanju, samo što ovde umesto uljanim bojama „slikam” vunom. Koristim vrhunske materijale, pre svega prirodne – vunu, pamuk i lan, i u tom izboru nema kompromisa. Nabavljam ih kod nas i u inostranstvu, važno je da mi se dopadnu i da su kvalitetni. Svaka tapiserija je unikat, osmišljen i izrađen sa mnogo ljubavi i pažnje. Odabirom nekog od mojih radova dobićete autentičnu i nesvakidašnju dekoraciju koja će oplemeniti svaki prostor.

Moje radove možete pogledati ovde.